PALOOZA 2023

Tijd

15:00

Datum

29 jul 2023
Afgelopen

Dit event vind plaats over:

Het evenement is afgelopen.

Proud to present:  Palooza 2023

Palooza

De oorspronkelijke roots van Palooza komen uit Vaals. Het toenmalige Eschpop werd ‘een uit de hand gelopen tuinfeest’ genoemd. Eschpop is ontstaan in 2011. De vader van voorzitter Tom Wijnholds en penningmeester Jorrit Wijnholds wilde een laatste keer met zijn zoons op het podium staan en een live optreden geven. Een enorm succesvol optreden dat ons altijd bij zal blijven. Helaas is de vader van Tom en Jorrit datzelfde jaar overleden aan kanker. Een vreselijke ziekte die helaas veel slachtoffers kent. Vanaf dat moment is Eschpop het KWF kankerbestrijding gaan steunen als goede doel. Na een aantal jaar Eschpop te hebben georganiseerd is Eschpop verhuisd naar Kerkrade en werd Palooza.

Palooza is in 2015 gestart als hét ALL IN festival van Parkstad. Palooza is sinds een aantal jaar een stichting.  Bij Palooza betalen de bezoekers één vaste prijs. De bezoekers genieten van cover bands en bands met eigen werk onder het genot van drankjes, een middagsnack en een barbecue.

Er wordt ieder jaar een goed doel gesteund uit de regio dat de mensen aanspreekt. Middels een tombola en het rad van Palooza wordt er geld opgehaald en worden prijzen verloot, die voorafgaand aan Palooza door bedrijven uit de buurt zijn gesponsord. Het opgehaalde geld van de tombola gaat volledig naar het goede doel. Wil je als bedrijf sponsoren voor het goede doel Stichting GinkGo, neem dan contact op via de website.

Vanuit het goede doel worden vrijwilligers geleverd, die ons helpen bij het opbouwen en afbreken van het festival. De vrijwilligers ondersteunen ook op de dag zelf op verschillende gebieden. Denk aan de bar, ingang, schminken, middagsnack en barbecue. Tijdens COVID-19 hebben wij helaas een editie niet door kunnen laten gaan. De editie erna is met maatregelen gelukkig wel door kunnen gaan. Wij zijn enorm blij dat wij deze pandemie hebben overleefd en dat Palooza steeds meer groeit!

 

Willen jullie meer informatie over Palooza of eens een kijkje nemen naar voorgaande jaren? Kijk dan op www.palooza-festival.nl

Heb je nog geen ticket? Koop deze dan snel via www.palooza-festival.nl

Palooza – Poster 2023

 

Andere evenementen

Geen evenementen gevonden!